03 Jun 2013
June 3, 2013

5 trucuri care sa te ajute la curatenie

June 3, 2013 Diverse

Intr-o societate divizata si mereu in criza de timp, exista si oameni care nu au timp sa isi puna intrebari existentiale ci doar intrebari care sa rezolve probleme reale. Intre acesti oameni se disting cei ce au printre preocupari curatenia  propiului camin sau a spatiilor in care lucreaza, de exemplu curatenie birouri. Curatenia poate parea ceva banal in ochii unora, dar numai cei ce lucreaza efectiv in acest domeniu sau, pur si simplu, participa la diviziunea muncii intr-o familie, stiu ca uneori ai nevoie de trucuri care sa te ajute la curatenie.
In cele ce urmeaza va voi vorbi despre 5 asemenea trucuri, care sa va scuteasca de un efort prea mare si sa va ofere mai mult timp pentru alte activitati.
1.    Curatarea rapida a candelabrelor
–    cred ca in mod obisnuit, atunci cand va propuneti sa curatati un candelabru, aveti tendinta sa luati fiecare piesa in parte si sa o curatati.Ei bine, in loc sa faceti asta, asezati mai intai o folie protectoare peste pardosea si apoi folositi un spray uzual de curatat geamuri. Binenteles ca va trebui sa aveti la indemana mai multe recipiente de spray, insa ganditi-va ca veti castiga timp pentru micile dumneavostra placeri zilnice. Lichidul va curata praful si se va evapora.
2.    Curatarea grasimilor si a mizeriei din sertare si dulapuri
–    grasimea si murdaria formeaza in timp adevarate campuri minate in colturile intunecate ale sertarelor sau ale dupalurilor. Curatarea acestora va poate da mari batai de cap , nu insa daca veti incalzi in prealabil o carpa sau un burete de bucatarie in cuptorul cu microunde. Asadar incalziti obiectul de curatat preferat timp de 30 de secunde si apoi folositi-l impreuna cu un spray de curatat care sa contina ulei esential de portocale. Veti fi martorii unei adevarate minuni.

3.    Indepartarea parului de animale de pe canapele si covoare
–    daca ati zugravit vreodata locuinta sau doar ati observat cum se face acest lucru, ar fi bine sa retineti ca trafaletul poate avea o intrebuintare cu totul inedita, daca aveti in casa un animal care isi lasa parul peste tot.Ei bine un trafalet caruia ii atasam un burette infasurat intr-o banda dublu adeziva poate fi mult mai efeicient decat un aspirator. Puteti incerca acest procedeu si pentru scaunele masinilor dumneavoastra.

4.    Inlaturarea urmelor de spuma de sapun de pe faianta
–    sapunul are un obicei ciudat de a forma o pelicula greu de ucis pe faianta dusului dumneavoastra. Puteti rezolva aceasta problema simplu: lasati peretii sa se usuce si apoi folositi o ustensila de indepartat gheata de pe parbrizele masinilor.

5.    Curatarea geamurilor
– de cate ori nu ati crezut ca nu se mai termina operatiunea de curatare a unui geam. Orice faceati tot ramaneau mici urme cetoase pe geamurile dumneavoastra. Ca sa nu mai patiti asa ceva, trebuie sa uitati de carpele din bumbac sau de uzuala hartie de ziar si sa cumparati carpe cu microfibre. Aceste microfibre actioneaza ca un magnet asupra particulelor de praf .Puteti chiar sa eliminati folosirea spray-urilor de curatat geamuri.