23 Jan 2013
January 23, 2013

Curatenia in baie si grupuri sanitare

January 23, 2013 Proceduri Curatenie

Curatenia in baie sau in grupurile sanitare este o operatiune pe care nimeni nu o indrageste.

Din pacate de multe ori nu avem de ales. Cu atatea depuneri de sapun , depuneri de apa , stropi de apa sau pasta de dinti , asta ca sa nu mai vorbim de ce se intampla in toaleta, o igiena buna a baii presupune repetarea frecventa a operatiunilor de curatenie.

Pentru a va usura munca , va invitam sa cititi mai jos cateva sfaturi pentru curatarea mai facila a bailor sau grupurilor sanitare.

Planul de atac

Dat fiind faptul ca prin a face curatenie intr-o anumita zona a baii putem murdari alte zone – cu stropi de apa sau solutii de curatenie folosite – cel mai indicat ar fi sa structuram un plan de atac pentru a evita sa muncim de doua ori.
Ordinea fireasca a operatiunilor ar fi sa curatam :

  1. Toaleta – Vas WC
  2. Cabina de dus sau cada
  3. Chiuvetele – blaturi
  4. Oglinzi

Vasul de toaleta

Zona cu cea mai mare densitate de bacterii dintr-o casa este cu siguranta vasul de WC , de aceea el necesita o atentie speciala.

  • Este indicat ca mainile sa fie protejate de manusi de unica folosintacuratarea bailor
  • Aplicati o solutie speciala in bolul vasului WC. Este indicat sa folositi solutii care au aplicator cu “cioc” care sa permita plasarea solutiei chiar in zona din care vine apa. Lasati solutia sa actioneze timp de cateva minute ( nu mai mult de 10 ) pentru a inmuia si dizloca depunerile existente.
  • Folositi o perie speciala de WC pentru a curata mecanic vasul , insistand asupra zonei ascunse pe unde vine apa
  • Dupa ce ati curatat mecanic vasul si ati lasat solutia sa actioneze este indicat sa trageti apa de cateva ori pentru a asigura o clatire buna a vasului WC
  • Puteti folosi o ceasca de inalbitor pe care sa o turnati in apa din vas. Lasata o ora sa actioneze va indeparta depunerile care se formeaza la imbinarea liniei de apa cu vasul WC.

Atentie !: Cand curatati toaleta sau alte parti din baie – grupul sanitar – nu amestecati niciodata inalbitori cu solutii chimice pe baza de amoniac pentru ca acest amestec rezulta in eliberarea de gaze toxice.

Desi vasurile de toaleta sunt in general din ceramica , si sunt deci usor de curatat , ele pot avea deseori depuneri de rugina. Pentru indepartarea lor se recomanda inalbitor , aplicat pe zonele cu probleme , care sa fie lasat pe pata intre 1 si 2 ore. Nu uitati sa purtati manusile de protectie .

Curatenia in baie dureaza si nu e amuzanta, insa realizata corect si des aceasta operatiune va asigura ca veti avea o baie mereu igienizata si intr-o stare perfecta.

http://www.youtube.com/watch?v=60Y0YoimEXQ