04 Jun 2013
June 4, 2013

Curatenia saptamanala

June 4, 2013 Proceduri Curatenie

In viata de toate zilele trebuie sa-ti asumi diferite raspunderi si sa participi la viata societatii si a familiei. Uneori iti trebuie o planificare riguroasa a sarcinilor pe care ti le asumi. Curatenia saptamanala poate fi planificata? Ati zice ca nu e o mare problema sa iti organizezi aceasta activitate, insa cred ca v-ar prinde bine daca ati pune in aplicare, pas cu pas, urmatoarea lista de prioritati.

Sa incepem cu baia: schimbati si spalati halatele de baie si prosoapele,; spalati toaleta, cabina de dus sau cada si chiuveta; stergeti de praf obiectele de iluminat; goliti cosurile de gunoi si spalati-le; aspirati si spalati podeaua; curatati oglinzile.

Continuam cu dormitorul:  schimbati si spalati cerceafurile si fetele de perna; ordonati toate revistele si ziarele puse neglijent; stergeti praful de pe mobile, obiectele de iluminat si alte obiecte; goliti cosurile de gunoi si spalati-le; aerisiti pernele,plapuma sau pilota; spalati podeaua.

Trecem la sala de masa:  stergeti de praf toate suprafetele si obiectele, incluzand corpurile de iluminat; aspirati si spalati podeaua.

Ajungem la holuri si scari::  stergeti de praf balustrada, mobila si alte obiecte, inclusiv corpurile de iluminat; aspirati si spalati treptele scarilor; aspirati si spalati podeaua; curatati oglinzile.

Intram in bucatarie: aruncati la gunoi resturile de mancare si bauturile expirate; stergeti de praf corpurile de iluminat; curatati chiuveta, hota, aragazul si frigiderul; curatati interiorul cuptorului si al cuptorului cu microunde; goliti si spalati cosul de gunoi; aspirati si spalati podeaua.

Terminam cu sufrageria: ordonati revistele, cartile sau ziarele; stergeti de praf obiectele, mobilele, corpurile de iluminat, aparatele electronice; aspirati podeaua, canapelele si fotoliile; aerisiti pernele canapelelor.

In caz ca aveti animale de companie in casa, nu uitati sa stergeti urmele lasate de acestea pe oglinzi sau pe podea. Nu uitati sa adunati parul lasat de acestea de pe covoare sau canapele. Si intotdeuna sa aerisiti fiecare incapere.

Daca dorititi sa evitati aceste operatiuni, exista intotdeauna varianta de a apela la o firma de curatenie profesionala.

Curatenie placuta !