30 May 2013
May 30, 2013

Invata sa alegi o firma de curatenie profesionala

May 30, 2013 Diverse

Astazi seful a intrat pe usa biroului meu purtand pe fata un zambet larg iliescian, care mi-a provocat frisoane din motive istorice si profesionale. Mi-a spus, cu o voce mai calda ca niciodata, ca a concediat-o pe Tanti Varvara, agenta noastra de curatenie, si ca ar dori sa acopere acest post prin externalizarea sa catre o firma de curatenie profesionala.

Nu am stiut cum sa reactionez insa am fost imediat motivat de seful meu cel zambitor, care a folosit o aluzie la functia mea de sef department Achizitii si la posibilitatea de a nu mai avea placerea de a-mi exercita prerogativele daca va primi un refuz din partea mea. Asa ca din acel moment cuvintele “firma de curatenie birouri” au devenit stapane absolute peste toate sarcinile de serviciu ce urmau sa fie abandonate in viitorul imediat.

Din instinct m-am gandit ca as putea rezolva rapid problema alegerii unei firme de curatenie profesionala stabilind un singur criteriu: pretul. Insa curand mi-a disparut entuziasmul, realizand ca un pret mic ascunde de fapt o hiba a tuturor firmelor care practica astfel de tarife. Binenteles ca este vorba de faptul ca multe firme curatenie prefera sa nu aiba costuri foarte mari cu personalul de executie si din acest motiv angajatii pot sa nu fie motivati in a-si indeplini sarcinile la nivelul unei adevarate firme de curatenie profesionala.

De aceea m-am decis sa mai adaug un criteriu: modul in care o firma profesionala de curatenie isi formeaza angajatii. O sa va mirati ca am ales sa cer informatii despre acest aspect, insa va rog sa tineti cont ca, desi toata lumea ar trebui sa inteleaga cum se face curatenie, exista aspecte legate de capacitatea mentala de a indeplini sarcini specifice.

Insa doar a cere informatii despre gradul de pregatire al angajatilor unei firme de curatenie profesionala nu mi-a adus linistea necesara si de aceea am hotarat, ca doar sunt sef, sa mai adaug o cerinta: sa cer amanunte despre uneltele de lucru pe care viitorul nostru furnizor le are in dotare. Echipamentul, mijloacele de lucru si tehnologia folosita pot fi hotaratoare in a alege cea mai buna firma de curatenie profesionala. De exemplu o laveta cu microfibre este mult mai eficienta decat o simpla carpa pentru sters praful.( iata ca fizica invatata in scoala ma poate ajuta sa-mi duc la bun sfarsit o sarcina de serviciu)

Cred ca pe baza analizei acestor trei criterii (pret, pregatire angajati, informatii despre dotarile firmei ) voi putea sa demarez o campanie de cerere de oferte catre minim trei firme de curatenie profesionala.

Sunt sigur ca seful meu va fi foarte multumit de rezultate, iar acest lucru imi va da curaj sa propun sotiei mele aplicarea aceleiasi metode in cazul apartamentului nostru: inlocuirea agentului nostru de curatenie, adica eu, cu o firma de curatenie profesionala.