02 Nov 2014
November 2, 2014

Spalare Mocheta

November 2, 2014 Proceduri Curatenie

Spalare mocheta

Click pe imagine pentru info spalare mocheta

spalare mocheta bucuresti

Mocheta este confectionata de obicei dintr-o stofa plusata , din fire de lana si de in sau canepa , este un material gros si destul de greu de curatat acasa sau la birou . Din aceste motive Americlean foloseste diferite metode pentru spalare mocheta , in functie de situatie sau de tipul de mocheta , si anume : metoda injectie-extractie (umeda ) sau metoda spalare mocheta cu spuma activa (uscata ) .

Spalare mocheta cu injectie-extractie

1. Metoda injectie-extractie – este metoda cea mai eficienta si cea mai des folosita de catre firmele specializate de curatenie . Pentru spalare mocheta curatare mochetaaceasta metoda , Americlean utilizeaza un echipament profesional special destinat acestui mod de spalare a mochetei , si anume aspiratorul injectie-extractie Puzzi 200 Super fabricat de Karcher . Prin utilizarea acestui tip de aspirator se executa doua operatiuni in acelasi timp , si anume injectia , adica pulverizarea apei amestecate cu o solutie speciala peste mocheta sau covor , si extractia , adica aspirarea apei murdare din mocheta . Eficienta acestui aspirator este destul de mare , deoarece extrage in proportie de aproximativ 80% – 90% din apa pulverizata , astfel ca in urma procedeului mocheta ramane aproape uscata .
In cazul in care avem de a face cu o mocheta mai murdara , sau o mocheta ce prezinta anumite pete rezistente la spalare , se foloseste un echipament numit monodisc , ce ajuta la frecarea mochetei mult mai eficient decat frecarea manuala . Se pulverizeaza solutia pe mocheta , se lasa aproximativ 2 minute pentru actionare , iar dupa aceea se freaca mocheta cu monodiscul . Dupa ce se constata ca petele sau murdaria au fost indepartate , se aspira mocheta cu aspiratorul mai sus mentionat .WMUBFETUV396

Spalare mocheta cu spuma activa

2. Metoda cu spuma activa – este metoda mai putin eficienta si folosita doar in cazuri deosebite , si anume atunci cand mocheta este fabricata din lana iar producatorul specifica faptul ca aceasta nu poate fi spalata umed . Metoda consta in aplicarea cu un monodisc a spumei pe suprafata mochetei , frecarea si aspirarea mochetei cu un aspirator normal pentru uscat . Spuma este creata de un generator de spuma aplicat monodiscului . Aceasta metoda este avantajoasa din cauza ca mocheta ramane mult mai uscata decat in urma procedeului de spalare injectie-extractie , calitatile tesaturii raman nealterate si duce la intarirea fibrelor textile . Produsul folosit pentru aceasta metoda este unul ecologic ce nu are in compozitie substante chimice nocive .

Cat de des trebuie spalata o mocheta?

spalarea mocheteiIn timp praful acumulat precum si mersul pe mocheta duc la imbacsirea acesteiea, reducand durata de viata si aspectul estetic al mochetei. Pentru a pastra mocheta curata si mai ales pentru a tine la departare toti microbii ce se pot dezvolta, este recomandat ca mochetele sa fie aspirate de cel putin doua ori pe saptamana si spalate cel putin o data la 3 luni. In spatiile de birouri mocheta se spala in general cu o frecventa trimestriala , si la cel mult 6 luni.
Spalarea mochetei / covoarelor la intervale regulate are o serie de beneficii , atat pentru mocheta , cat si pentru mediul in care ea este folosita .

In masura in care se realizeaza de catre o companie specializata, la intervale de timp regulate, cu echipamente de lucru si solutii adecvate , spalarea mochetei scade considerabil riscul imbolnavirii familiei sau angajatilor companiei Dumneavoastra din cauza alergenilor , in paralel cu cresterea calitatii curateniei in mediul de lucru .